Mažeikių Kalnėnų progimnazija

2021-10-07 Sedos kautynių minėjimas

Spalio 7 d. Kalnėnų būrio jaunieji šauliai dalyvavo Sedos kautynių minėjime ir atliko savo pilietinę pareigą. Būrio vadas mokytojas Stasys Pauliukas džiaugiasi ir didžiuojasi naujaisiais būrio nariais – penktų klasių mokiniais.

2021-10-07 „Gamtoje iš gamtos“

Spalio 7 d. progimnazijos 7–8 kl. mokiniai su technologijų mokytojais Tatjana Damuliene ir Kęstučiu Mackevičiumi Mažeikių Senamiesčio parke organizuotoje Žemės ir aplinkos meno parodoje „Gamtoje iš gamtos“ paruošė instaliaciją „Rudens karoliai“. Ekologiškai instaliacijai sukurti naudotos natūralios, gamtinės medžiagos.
Kviečiame apsilankyti miesto Senamiesčio parke!

2020-10-08 projektas „Valgyk protingai“

Spalio 8 dieną Mažeikių Kalnėnų progimnazijoje pagal projektą „Valgyk protingai“ lankėsi lektorė Sigita Kriaučiūnienė – Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė. Ji skaitė paskaitą 8 klasių mokiniams „Sveika gyvensena – kelias į laisvę ir nepriklausomybę“. Remdamasi savo asmenine patirtimi ir mokslininkų tyrimais, lektorė pasakojo apie šių dienų mitybos aktualijas, kurie produktai yra nuodingi ir pavojingi sveikatai, ko labiausiai reikėtų vengti norint būti sveikiems ir ką valgyti; kaip pasirinkti produktus, kaip maitintis, kad organizmas gautų naudingų medžiagų. „Pietų suvalgykite nedaug, vakarienės – dar mažiau, o būtų dar geriau, jeigu miegoti eitumėte visai nevakarieniavę“ ( Franklinas).

2021-10-13 Susitikimas su Lietuvos moksleivių sąjungos atstovais

SUSITIKIMAS SU LIETUVOS MOKSLEIVIŲ SĄJUNGOS ATSTOVAIS

Spalio 13 d. progimnazijoje su 8-tų kl. mokiniais (laikantis saugumo rekomendacijų) susitiko ir savo veiklą pristatė Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) Mažeikių padalinio atstovai: pirmininkė Gytė Staigvilaitė, vicepirmininkė Šarūnė Dicevičiūtė, jaunimo politikos koordinatorė Aistė Dominyka Končiūtė ir programų komiteto koordinatorius Matas Šulcas. Jaunuoliai drąsino progimnazistus dalyvauti LMS iniciatyvose ir tapti sąjungos savanoriais.

2021-10-15 Sporto šventė

Spalio 15 d. Kalnėnų progimnazijos 5–6 kl. mokiniai dalyvavo projekto „Sportas būtinas visiems“ šventėje. Jos metu organizuotose varžybose progimnazistai laimėjo net keturias prizines vietas.
I vietą mergaičių smiginio varžybose laimėjo Emilija Sidabraitė (5d kl.).
I vietą futbolo varžybose iškovojo Gabrielius Aganin (6d kl.), Gvidas Vilimas (6d kl.), Arestas Kontrimas (6d kl.), Faustas Brazdauskas (5d kl.), Jokūbas Bubliauskas (5d kl.), Nedas Žvirždinas (5b kl.), Modestas Skirzgilas (5b kl.).
I vietą berniukų rankų lenkimo varžybose užėmė Vilius Šurila (6a kl.), II vietą – Benas Brazdauskas (6c kl.), III vietą – Aronas Velikonis (6c kl.).
Laimėtojams įteikti diplomai, o futbolo komandai – čempionų taurė. Sveikiname nugalėtojus ir jų fizinio ugdymo mokytojus: Birutę Pėčelienę, Vilmą Liupšienę ir Renatą Kateivą!

2021-10-22 Molekulės diena

Spalio 22 dieną progimnazijoje paminėta Tarptautinė molekulės diena, kuri švenčiama spalio 23 dieną nuo 6:02 ryto iki 6:02 vakaro. Ši data pasirinkta dėl Avogadro skaičiaus, kuris yra lygus 6,02×1023. Būtent laipsnis „1023“ ir nulėmė, kad dešimto mėnesio 23 dieną švenčiama ši diena.
Jaunieji chemikai kartu su chemijos mokytoja Snieguole lankėsi pas ketvirtokus, domėjosi, kokių medžiagų jie žino, mokė atpažinti deguonies, vandens, anglies dioksido ir kitas molekules, padėjo atlikti praktines užduotis, konstravo saldžiąsias molekules.
Labai džiaugiamės, kad į molekulių atpažinimą įsijungė ir mokytojai bei mokyklos administracija.

2021-10-22 Penktokų krikštynos

Spalio 22 d. 8-tų klasių mokiniai ir Mokinių atstovybės (MA) nariai organizavo penktokų krikštynas. Grupelėse jaunieji progimnazistai turėjo atlikti įvairias užduotis, dainuoti, šokti, demonstruoti lankstumą, ištvermę ir pan.
Širdingi padėkos žodžiai 8-tų klasių mokiniams, jų vadovėms ir MA nariams. Penktokams Jūs sukūrėte ir dovanojote džiaugsmą!

2021-10-22 Pažintis su rytų azijos kaligrafijos menu

Spalio 22 d. visų penktų klasių mokiniams klasių vadovės (Danutė Prokopčukienė, Daiva Valantė, Judita Galminienė, Jolanta Slančiauskienė, Violeta Semčenkienė), pasinaudodamos kultūros paso teikiamomis galimybėmis, organizavo edukacinę programą „Nuo brūkšnio iki paveikslėlio: susipažinkime su kiniškais hieroglifais ir tradiciniu Rytų Azijos kaligrafijos menu!“. Mokiniai tyrinėjo kinų kalbos rašmenis, mokėsi rašyti hieroglifais, dovanų gavo žodynėlius.
Edukaciją vedė Kinų kalbos ir kultūros namų vadovė, VU Filosofijos fakulteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto sinologijos lektorė Ieva Nagytė.

2021-10-26 Piešinių paroda „Mano augintinis“

Mažeikių Kalnėnų progimnazijos 1–4 klasių mokinių piešinių paroda „Mano augintinis“

2021-11-15 STEAM laboratorija

Lapkričio 15 d. progimnazijos direktorė Regina Arbatauskienė ir chemijos mokytoja Snieguolė Vitkevičienė Kalnėnų progimnazijos vardu sveikino Mažeikių Merkelio Račkausko gimnaziją STEAM laboratorijos atidarymo proga.

2021-11-16 Tolerancijos diena

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos miestas. Lapkričio 16-ajai progimnazijos 1–8 kl. mokiniai, padedami mokytojų, piešė, konstravo, kūrė naudodami IT technologijas savo Tolerancijos miestus atkreipdami dėmesį į tai, jog bet kuris miestas ar miestelis yra gyvas todėl, kad jame gyvena žmonės, kurie yra skirtingi.
Lapkričio 16-oji minima daugelyje demokratinių valstybių nuo 1995 m., kai UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine tolerancijos diena.

2021-11-18 Gyvūnų prieglaudoje

Lapkričio 18 d. 4b klasės mokiniams mokytoja Vida Daugėnienė organizavo netradicinio ugdymo veiklą Mažeikių gyvūnų prieglaudoje. Buvo sudarytos sąlygos formuotis mokinių vertybinėms nuostatoms.

2021-11-25 Projektas „Valgyk protingai“

Spalio–lapkričio mėnesiais technologijų mokytoja metodininkė Tatjana Damulienė su 5a, 6c, 6d, 7a, 7b, 7c, 7d, 8a, 8b, 8c, 8d klasių mokiniais įgyvendino tęstinio projekto „Valgyk protingai“ II etapą „Sveikas maistas – mūsų sveikata“. Progimnazistai gilinosi ir praktiškai išbandė technologinius procesus, maisto gamybą, degustavimą, ugdėsi sveikos gyvensenos įgūdžius.

2021-12-01 Advento rytmetys

Nuoširdžių vaikų giesmelių ir su meile išsakytų žodžių lydimi pradėjome advento kelionę: uždegėme pirmąją advento žvakutę. Adventas – tai metas, kai norisi visus apkabinti ir iš visų jėgų suspausti savo glėbyje, dalintis meile, ramybe, gerumu ir laime.
Progimnazijos kapelionas Klemensas Jaraminas sakė: „Advento metas skirtas mūsų tikėjimo kelionei geriau pažinti, kad gerais darbais pasipuošę galėtume sutikti ateinantį Kristų. Vaikams – laikas nepamiršti gerų darbų, o suaugusiems, už tai jiems atsidėkojant, prisiminti į namus pakviesti Kalėdų senelį“.
Mokyklos direktorė Regina Arbatauskienė, uždegusi žvakutę, palinkėjo advento metu kuo dažniau apkabinti savo artimuosius, negailėti vienas kitam nuoširdžių žodžių, sutarimo, vilties ir meilės.
Baltoje tyloje tirpsta žvakių vaškas, kvepia šventų Kalėdų laukimu… Džiugaus, prasmingo laukimo!

Mokytojai Roma Skirmontienė, Klemensas Jaraminas, Gražina Drąsutienė

2021-12-02 PROTMŪŠIS „AIDS: GERIAU ŽINOTI 2021“

Gruodžio 2 d. 8 klasių mokinių komandoms organizuotas protmūšis prevencine tematika „AIDS: geriau – žinoti 2021“, skirtas pasaulinei AIDS dienai paminėti. Klasių komandoms direktorė įteikė padėkas. Renginį organizavo Vaiko gerovės komisijos komanda.

2021-12-07 Eglutės įžiebimas

Gruodžio pirmąją savaitę progimnazijoje įžiebta tradicinė šv. Kalėdų eglutė. Progimnazijos bendruomenę sveikino direktorė Regina Arbatauskienė, mokinių prezidentas Haroldas Pagojus, muzikinę kompoziciją dovanojo 5–8 kl. mokinių ansamblis (mokytoja Daina Petrikienė) ir 5–8 kl. mokinių „Šokio meno“ būrelis (mokytoja Vilma Slivskienė), eglutes puošė Mokinių atstovybės nariai ir aptarnaujančio personalo darbuotojai, karpinius dovanojo būrelio „Popieriaus plastika“ nariai ir technologijų mokytojai (Tatjana Damulienė, Kęstutis Mackevičius), progimnazijos fojė originalią kompoziciją sukūrė 5–6 kl. mokiniai ir technologijų mokytojai (Jadvyga Martinkienė, Stasys Pauliukas). Dėkojame už dar vieną kartu sukurtą stebuklą!

2021-12-08 Projektas „Mokyklos eina“

Kalnėnų progimnazija puikiai pasirodė pirmajame projekto „Mokyklos eina“ (su mobiliąją programėle Walk15) etape, patekome tarp 60-ties geriausiųjų (užėmėme 18-ąją vietą).
Projektas tęsiasi.
Dabar projekto dalyviai programėlėje „Walk15“ turi registruotis iš naujo ir įveikti savus iššūkius. Mobiliosios programėlės „Walk15“ tikslas – įkvėpti Jus eiti kiekvieną dieną. Atraskite gražiausias trasas, dalyvaukite žingsnių iššūkyje, laimėkite asmeninius prizus, garsinkite Mažeikių Kalnėnų progimnazijos vardą. Nereikalaukite iš savęs daug, išbandykite minėtą programėlę, nugalėkite save, eikite kartu su šeima, draugais – nuotaika pastebimai gerės. Parsisiųskite programėlę, o jeigu ją jau turite, prisiregistruokite iš naujo jau dabar. Prisijungimo instrukcija pridedama.
Sveikiname Žygimantą Niderį (6c kl. mokinį) ir fizinio ugdymo mokytoją Renatą Kateivą, tapusiais lapkričio mėnesio ėjikais ir gavusiais projekto organizatorių diplomus.
Didžiuojamės ir lygiuojamės!

2021-12-20 „Face-to-face with America“

Gruodžio 20 d. 8c kl. mokytojos Olgos Pileckienės pogrupyje vyko anglų kalbos pamoka kitaip. Pamokos tema – „Face-to-face with America“ („Amerika iš arti“). Joje dalyvavo Mažeikių M. Račkausko gimnazijos anglų kalbos mokytoja Rita Meškienė ir svečias iš Jungtinių Amerikos Valstijų Louis Higuera, šiuo metu pagal „Fulbright“ programą gimnazijoje dirbantis mokytojo padėjėju.
Pamokos tikslas – gyvai bendraujant su žmogumi, kurio gimtoji kalba yra anglų, labiau susidomėti šia kalba, suvokti savo kultūrinę tapatybę, praplėsti žinias apie Ameriką. Mokiniai klausėsi įdomių pasakojimų apie Ameriką ir asmeninę Lous’o patirtį. Svečias rodė skaidres, pokalbį organizavo taip, kad mokiniai būtų aktyvūs jo dalyviai: bendrautų, užduotų klausimus. Po pamokos svečiai apžiūrėjo progimnazijos edukacines erdves, džiaugėsi gražiai papuoštomis klasėmis, svetingumu ir vaikų gebėjimu bendrauti angliškai.

2021-12-08 Edukacija „Baltojo aukso paslaptys“

Gruodžio 8 d. 5c ir 5d klasių mokiniai su klasių vadovėmis Daiva Valante ir Jolanta Slančiauskiene dalyvavo Kultūros paso edukacijoje „Baltojo aukso paslaptys“. Mokiniai sužinojo, kad baltuoju auksu yra vadinamas porcelianas, kūrė eskizus, juos perkėlė ant porcelianinių puodelių specialiais dažais ir savo kūrinį gavo dovanų.

2021-12-14 „Į asmeninių finansų pasaulį – pasakų ir vaikų literatūros keliais“

2021-1214 3a klasės (mokytoja Dalia Senkuvienė), 3d klasės (mokytoja Daiva Lukšaitė-Juškienė), 4c klasės (mokytoja Nida Gudavičienė) ir 4d (mokytoja Rima Kasputienė) mokiniai dalyvavo Kultūros paso edukaciniame renginyje „Į asmeninių finansų pasaulį – pasakų ir vaikų literatūros keliais“. Padedant lektorei Natalijai Vėžaitienei, kuri atvyko iš pačios sostinės, mokiniai aptarė aktualius finansinės kultūros klausimus. Finansines situacijas padėjo atskleisti žinomi pasakų personažai. Mokiniams mokytis kitaip labai patiko!
Po edukacijos gautas lektorės laiškas nudžiugino ir mokinius, ir mokytojas:
,,Širdis dainuoja praleidus dieną Jūsų mokykloje. Nuoširdžiai – esu sužavėta vaikų mandagumu ir kultūringumu. Ačiū kiekvienai mokytojai, su kuria šiandien susitikome, už švytinčias akis ir pasididžiavimą savo vaikais. Nuostabūs vaikai!!!!“

2021-12-14 Dėmesys sveikatos ugdymui

Gruodžio 14 d. 1d kl. vyko kitokia pasaulio pažinimo pamoka. Joje dalyvavo sveikatos priežiūros specialistė Laura Varapnickienė, kuri vaikams priminė, kaip prižiūrėti ir tinkamai valyti dantis. Kiekvienas pamokos dalyvis gavo dovanų dantukų valymo kalendorių. Visi pirmokai pažadėjo sąžiningai valyti dantis ryte ir vakare. Ačiū, kad rūpinatės mūsų sveikata.

2021-12-15 100 dienų mokykloje

1d kl. mokiniai gruodžio 10 dienos rytą pasitiko neįprastai. Atidarę klasės duris rado daug balionų ir jų laukiančias mamas. Pasirodo, kad tai ne šiaip eilinis rytas, o šimtasis kaip pirmokams. Mamos atėjo įsitikinti, kad jų vaikai laiko mokykloje veltui neleidžia. Atlikę įvairias užduotis mokiniai įrodė, jog yra tikri pirmokai. Ačiū mamoms: Simonai, Irinai, Violetai, Liudmilai už staigmenas ir geras emocijas.
Mokytoja Jolanta Budrienė

2021-12-15 Kūrybinės dirbtuvės 1d klasėje

Paskutinį lapkričio penktadienį 1d kl. (mokytoja Jolanta Budrienė) dūzgė kūrybinės dirbtuvės. Mokiniai gamino žaisliukus eglutei. Visi pirmokai dirbo labai nuoširdžiai, rezultatas akivaizdus – klasėje suspindo papuošta žaliaskarė!

2021-12-16 8a klasės iniciatyva

Gruodžio 16 d. 8a kl. mokiniai su klasės vadove Inesa Durčaite aplankė Mažeikių K. Jagmino pradinę mokyklą, buvusią mokytoją Gražiną Lukoševičienę, padovanojo pačių sukurtus šventinius žiemos namelius.

2021-12-17 „Valgyk protingai“

Progimnazijoje įgyvendinamas programos „Sveika mityba – sveikatos pagrindas“ tęstinis projektas „Valgyk protingai“ (projekto koordinatorė technologijų mokytoja Tatjana Damulienė). Jo tikslas – mokinių asmeninės kompetencijos, ypač nuostatos gyventi ir maitintis sveikai, tausoti maistą ir aplinką, ugdymas stiprinant technologijų (mitybos) bendrųjų programų įgyvendinimą. Projekto dalyviai visų klasių mokiniams sukūrė šventinį atvirlaiškį ir paruošė po krepšį skanumynų.

2022-04-04 5–8 kl. mokinių projektas „Laisvės keliu“

Vasario–kovo mėnesiais 5–7 kl. mokiniai ir dalis aštuntokų (mokytoja Raminta Lupeikienė) įgyvendino dailės kūrybinį projektą „Laisvės keliu“, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai.
Mokiniai ant dėlionės formos detalių vaizdavo Lietuvos istorijos įvykius, simbolius, gamtą, tautinius raštus, laisvę, už kurią esame dėkingi savo senoliams, tėvams. Kūrybinio proceso metu progimnazistai iš viso sukūrė apie šimtą piešinių-detalių, kurios, sujungtos į vieną bendrą paveikslą, eksponuojamos III aukšte, ant stiklinės sienos.

2021-12-17 „Adventas. Atbėga elnias devyniaragis“

Gruodžio 16–17 dienomis 3a, 2a ir 2c klasės mokiniai ir jų mokytojos D. Senkuvienė, Z. Savickienė ir D. Tamošauskienė dalyvavo edukacijoje „Adventas. Atbėga elnias devyniaragis“, kuri vyko Telšių kaimo buities muziejuje. Užsiėmimo tikslas – per tradicijų ir gyvenimo būdo pažinimą skatinti mokinius suvokti savo kultūrinę tapatybę, tradicijų ištakas, ugdyti savivertę ir kurti kokybiškų pramogų poreikį.
Susėdę aplink stalą vaikai klausėsi pasakojimų apie senąsias advento tradicijas ir papročius, Kūčių vakaro prasmę, patiekalų reikšmę, jų paruošimo būdą. Valgė improvizuotą žemaitišką Kūčių vakarienę. Iš natūralių medžiagų – linų stiebelių bei šiaudų gaminosi namų ir kalėdinės eglutės puošybos elementus, iš vaško susisuko žvakę. Edukatorė papasakojo apie advento laikotarpio burtų tradicijas. Edukacijos pabaigoje visus vaikus netikėtai aplankė Kalėdų senelis su didžiausiu maišu dovanų.
Po edukacijos mokiniai pasivaikščiojo po muziejaus teritoriją, aplankė Telšių miesto eglę.

2021-12-17 Kalėdinė edukacija pirmų klasių mokiniams

Gruodžio pabaigoje Mažeikių Kalnėnų progimnazijos 1a, 1b, 1c, 1d klasės mokiniai dalyvavo kalėdinėje edukacijoje „Keramikiniai kalėdiniai žaisliukai“. Užsiėmimo metu vaikai sužinojo, kodėl puošiamos eglutės, kaip keitėsi kalėdinių žaliaskarių puošyba bėgant metams, pasigamino nuostabias rankų darbo dekoracijas eglutėms.

2021-12-17 Kompiuterinio meno konkursas „Žiemos fantazija 2021“

Kalnėnų progimnazijos mokiniai dalyvavo 17-ajame kompiuterinio meno konkurse „Žiemos fantazijos 2021“. Kompiuterine grafika, animacija, multimedijos technologijomis besidomintys progimnazistai – Dovydas Jucius (5b kl.), Gabrielius Budrius (5b kl.), Rokas Šakys (5e kl.), Austėja Kučkaitė (6a kl.), Pijus Vitkevičius (6a kl.), Andrėja Nacytė (8a kl.), Skaistė Liubavičiūtė (8d kl.) – kūrė skaitmeninius atvirukus.
Už Kalnėnų progimnazijos vardo garsinimą dėkojame konkurso dalyviams ir jų informacinių technologijų mokytojoms Danutei Prokopčukienei ir Vladai Jaroščukienei!

« 4 »
5526 lankytojai aplankė iš viso 3 lankytojai aplankė šiandien