Mažeikių Kalnėnų progimnazija

2023–2024 m. m.

2024-04-19 Išvyka netolima, o įspūdžių daug

Balandžio 19 dieną 5e klasės mokiniai (klasės vadovė Daiva Misevičienė) apsilankė „Gabijos“ gimnazijos Žaliojoje zonoje. Biologijos mokytojos entuziastės – Palma Bugnevičienė ir Virginija Dambrauskaitė – sudomino augalų ir gyvūnų auginimo paslaptimis, o vaikai jas apipylė klausimais. O kas nenorėtų paglostyti agamą, stebėti, kaip neįtikėtinai medžio šakelėmis pasiverčia gyvalazdės ar krykštaudamos bendrauja papūgos? Penktokai ne tik daug sužinojo, bet ir atsipalaidavo, pailsėjo šioje žalioje, gyvybės pilnoje erdvėje.

2024-04-19 Respublikinis konkursas „Mozaika“

2024-04-19 Respublikinis konkursas „Mozaika“
Šiaulių rajone vyko 6–10 klasių mokinių konkursas „Mozaika“, kurio tikslas – ugdyti mokinių domėjimąsi antrąja užsienio kalba, lavinti mokinių komunikavimo ir kultūrinę kompetencijas.
Mūsų progimnazijos 8 klasės mokinė Ugnė Jakutytė užėmė III vietą.
Mokinę moko rusų kalbos mokytoja Violeta Semčenkienė.
Didžiuojamės puikiais rezultatais.

2024-04-19 Švarinimosi akcijoje „Darom“

Saulei vis dažniau krutinant debesį, krutame ir mes – Kalnėnų progimnazijos mokiniai ir mokytojai!
Balandžio 19 d. dalyvavome švarinimosi akcijoje „Darom“. Galima pasidžiaugti, kad mūsų mokyklos mokiniai noriai ir atsakingai jungėsi į šią akciją. Juk kasmetinis aplinkos švarinimas be abejonės prisidėjo prie sąmoningumo didinimo dėl pasaulinės atliekų problemos, o svarbiausia – sutelkė bendruomenę prasmingai veiklai.
Džiaugiamės, kad visi kartu gražiname savo aplinką.
Mylėkime ir saugokime gamtą, juk ji – mūsų namai.

2024-04-19 Projekto „KINGS LYGA“ medalių laimėtojai

2023–2024 m. m. vykusiame projekte „KINGS LYGA“ geriausius rezultatus parodė keturi Kalnėnų progimnazijos mokiniai. Jie apdovanoti auksiniais medaliais: 4b klasės mokiniui Adomui Šličiui įteiktas anglų kalbos aukso medalis (mokytoja Edita Piilberg), 4b klasės mokiniui Matui Petrauskui – anglų kalbos aukso medalis (mokytoja Jolanta Meirytė Stugė), 8a klasės mokinei Paulinai Pusvaškytei – anglų kalbos aukso medalis (mokytoja Olga Pileckienė), 8d klasės mokiniui Martynui Šauliui – matematikos aukso medalis (mokytoja Danutė Prokopčukienė). Sveikiname visus projekte „KINGS LYGA“ dalyvavusius mokinius ir dėkojame jų mokytojoms.

2024-04-18 Smagi išvyka

Balandžio 18 d. 3c klasės mokiniai (mokytoja Jūratė Lupeikienė) lankėsi Mažeikių Gabijos gimnazijoje. Vaikai susipažino su gimnazijos Žaliuoju kampeliu, kuris sužavėjo įvairiais augalais, ropliais, vabzdžiais, paukščiais. Vaikai ne tik klausėsi, bet ir atliko smagias užduotėles bei turėjo galimybę paliesti kiekvieną gyvį, esantį šiame nuostabiame Žaliajame kampelyje!

2024-04-17 „Lyderystės konferencija“

Balandžio 17 dieną Pavasario progimnazijoje vyko rajoninė 5–9 klasių mokinių „Lyderystės konferencija“. Renginio tikslas – pasidalinti įžvalgomis ir praktiniais patarimais bei idėjomis, kaip tapti lyderiu ir siekti savo svajonių.
Dėkojame Mažeikių Pavasario progimnazijai už prasmingą renginį ir kvietimą dalyvauti „Lyderystės konferencijoje“.

2024-04-12 STEAM

Balandžio 12 d.  Kamila Semezenko (7c kl.) atstovavo Mažeikių rajono savivaldybei ir Mažeikių Kalnėnų bendruomenei Lietuvos 5-8 kl. mokinių STEAM (Gamtos mokslų) olimpiados respublikiniame III ture Klaipėdos universitete. Olimpiadoje dalyvavo 1400 mokinių iš 32 savivaldybių, į finalą pateko 72 mokiniai. Kamila stropiai dirbo ir ruošėsi, todėl rezultatais patenkinta, nes prizinė vieta buvo taip netoli – nuo prizininkų ją skyrė tik 1 taškas! Biologijos mokytoja džiaugiasi ir didžiuojasi mokinės rezultatais ir linki kitais metais pagauti sėkmės paukštę, nes Kamila bus jau aštuntokė.  Švietimo, mokslo ir sporto viceministras J. Nugaras sveikino dalyvius ir sakė, kad  visi olimpiados dalyviai patys geriausi Lietuvoje.

Mokytojai olimpiados metu išklausė paskaitą „Dirbtinis intelektas – priešas ar pagalbininkas“.

2024-04-15 Šok į tėvų klumpes

Balandžio 15 d. 5b klasės valandėlėje lankėsi Arno mama,  Mažeikių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyresnioji tyrėja Rima Pranciulienė. Ji papasakojo mokiniams apie policininko profesiją. Sužinojome, kokių asmeninių savybių, kokio fizinio pasirengimo reikia, norint būti policininku, su kokiais iššūkiais susiduriama šitame darbe.   Mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti neperšaunamą liemenę, policininko lazdą, antrankius.

Dėkojame Arno mamai už puikų policininko profesijos pristatymą.

Klasės vadovė Ligita Dargienė

2024-04-15 7b profesinis veiklinimas

7b klasės (klasės vadovė Danutė Prokopčukienė) mokiniai dalyvavo profesinio veiklinimo veikloje „Šok į tėvų klumpes“. Šioje veikloje mokiniai susipažino su virtuvės šefo ir picų kepėjo profesijomis. Jie turėjo galimybę patys išbandyti picų kepimą, kuris yra viena iš šių profesijų sričių. Šis aktyvus dalyvavimas leido mokiniams įgyti praktinių įgūdžių ir patirties, o taip pat suteikė jiems įžvalgų apie profesinės rinkos galimybes.

2024-04-13 Nato dienos minėjime

Šeštadienį, balandžio 13 d., Kalnėnų būrio jaunieji šauliai dalyvavo NATO dienos minėjime Zokniuose ir bėgo 3 km lėktuvų pakilimo taku.
Didžiuojamės savo mokyklos jaunaisiais šauliais, dėkojame šaulių būrio vadui Stasiui Pauliukui.

2024-04-12 Šiaulių TMC

Balandžio 12 d. 8kl. mokiniai dalyvavo atvirų durų dienoje Šiaulių TMC (technologijų mokymo centras) sveikatos priežiūros ir socialinės gerovės skyriuje Mažeikiuose.
Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su mokymo centre vykdomomis individualios priežiūros, apskaitininko, mokytojo padėjėjo, siuvėjo, kosmetiko, masažuotojo mokymo programomis ir išbandyti patikusiais profesijas praktiškai. Ačiū už šiltą ir įdomų priėmimą.
Karjeros konsultantė Loreta Bergmanienė.

2024-04-11 Mažeikių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje

Balandžio 11 dieną 5d klasės mokiniai (klasės vadovė Gražina Drąsutienė) klasės valandėlės metu vyko į Mažeikių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Vyresnioji specialistė Jurgita Gurauskienė papasakojo vaikams apie ugniagesio profesiją, priminė saugaus elgesio su ugnimi taisykles, pamokė, kaip elgtis, jei patalpoje yra dūmų. Ugniagesys gelbėtojas Donatas Vaičiurgis parodė mokiniams gaisrinės patalpas, supažindino su rikiuotės taisyklėmis, parodė darbui reikalingą įrangą. Vaikai turėjo galimybę pasėdėti ugniagesių automobilyje.
Po šitokios šaunios edukacijos keletas vaikų jau svajoja apie ugniagesio profesiją.

2024-04-11 Pamoka muziejuje

Saulėtą balandžio 11 d. popietę 5a klasės mokiniai lietuvių kalbos ir literatūros pamokai rinkosi Mažeikių muziejuje. Penktokai dalyvavo edukacinėje programoje „XIX a. pabaigos XX a. pradžios mokykla Lietuvoje“. Čia penktokų laukė dar nepatirti to laikmečio įspūdžiai: pamokų drausmė, rašymas plunksna dailyraščiu, skaitymas iš maldaknygių, klūpojimas kampe ant žirnių maišelio. O kur dar kiti mokytojos reikalavimai! Emocijų užteks ilgam, nes vaikai vienbalsiai po pamokos teigė, kad šių laikų mokykloje smagiau, daugiau laisvės.
Dėkojame Mažeikių muziejaus kolektyvui už šiltą priėmimą.
Lietuvių kalbos mokytoja Edita Jagminienė.

2024-04-10 Ugniagesybos sporto entuziastas susitiko su mokiniais

Mažeikių Kalnėnų progimnazijos 2b (klasės vadovė Vida Daugėnienė) ir 5e (klasės vadovė Daiva Misevičienė) klasių valandėlėse lankėsi Mažeikių OPGV vyr. ugniagesys gelbėtojas Rokas Lindenis. Ugniagesybos sportas nėra populiarus, todėl 2023 m. stipriausias Europos ir pasaulio ugniagesys siekia, kad apie šį daug ištvermės reikalaujantį sportą sužinotų kuo daugiau žmonių. Rokas Lindenis papasakojo, kaip vyksta turnyrai, kokios būna rungtys, kaip joms ruošiamasi, kokios savybės svarbiausios, kad būtum geriausias šioje srityje. Vaikai matavosi ugniagesio aprangą, domėjosi medaliais, tiesioginiu ugniagesio darbu.
Už susitikimo organizavimą dėkojame abiejų klasių tėvų komitetų pirmininkei Viktorijai Mačienei.

2024-04-10 Piešinių konkursas

✍️ Mūsų progimnazijos mokiniai (tikybos mokytoja Gražina Drąsutienė) dalyvavo Telšių vyskupijos mokinių piešinių, skirtų velykiniams atvirukams, konkurse „Tai tiesa! Viešpats prisikėlė, Aleliuja! Jam šlovė ir galybė per amžių amžius!“ Konkurso tikslas – suteikti mokiniams galimybę kūrybinėmis ir meninėmis priemonėmis išreikšti Šventų Velykų šventės esmę.
✍️ Džiaugiamės mūsų vaikų domėjimusi Kristaus prisikėlimo įvykiu, kūrybiškumu ir pasiekimais. 5–6 klasių tarpe mokinės Viltės Molytės (5a) ir 7–8 klasių – Godos Šličiūtės (7b) piešiniai pelnė nominaciją „Populiariausias piešinys“. Vertinimo komisija 7-8 klasių tarpe Godos piešinį paskelbė tarp nugalėtojų.
❤️ Džiaugiamės ir didžiuojamės!

2024-04-06 Džiuginantys jaunųjų šaulių pasiekimai

Balandžio 6 d. Plungės technologijų ir verslo mokykloje vyko Žemaitijos 8 rinktinės jaunųjų šaulių sportinės žaidynės, kuriose dalyvavo Mažeikių Kalnėnų progimnazijos jaunieji šauliai.
Mūsų progimnazijos mokinė Kamila Arshad (5a klasė) šaudymo ir biatlono rungtyse užėmė III vietą. Buvusios mūsų mokyklos mokinės: būrininkė Ugnė Sutkevičiūtė užėmė I vietą šaudymo rungtyje, o Deimantė Viskontaitė nurungė visus konkurentus ir iškovojo I vietą pneumatinio šaudymo rungtyje. Šios merginos, atstovaudamos mūsų mokyklą, vyksta su rinktine į respublikines varžybas.
Įvadinėje III pakopos stovykloje dalyvavo ir 8a klasės mokinės: Rasa Mikužytė, Darija Mažonaitė, Marta Čekytė, Austėja Baranauskaitė, o Darius Laucevičius (8d) buvo paskirtas būrininku.
Dalyviams linkime sėkmės respublikiniame jaunųjų šaulių sportinių žaidynių etape.

2024-04-06 Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionate

Balandžio 6–7 dienomis Druskininkuose vyko jėgos trikovės renginys – Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempionatas. Mūsų progimnazijos mokinys Emilis Šlyžius (7b kl.) jaunimo kategorijoje iškovojo trečiąją vietą. Taip pat tapo prizininku atskirose rungtyse jaunių ir jaunimo kategorijose. Sveikiname!

2024-03-29 Išvyka į studijų mugę „Karjera ir studijos Lietuvoje 2024“

Labai laukta kelionė 2024 kovo 29 dieną į Vilniaus LITEXPO parodų centre vykusį renginį ,,Karjera ir studijos Lietuvoje 2024“ Kalnėnų progimnazijos 5–8 klasių moksleiviams paliko stiprų įspūdį. Čia savo erdvėse mūsų laukė Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos, profesinio mokymo įstaigos, mokymo centrai, valstybės tarnybos, krašto apsaugos savanorių pajėgos, pasienio tarnyba ir kitos organizacijos. Konferencijų centre moksleiviai klausėsi diskusijų, pranešimų apie karjeros ir studijų galimybes. Neprailgo diena susipažįstant su dar neatrastomis profesijomis, smagu buvo išbandyti save sudominusiose veiklose, pasikalbėti su studentais, rasti atsakymus į kylančius klausimus. Parvažiavome kupini rimtų, prasmingų planų kuriant savo ateitį, siekiant tapti produktyvaus, modernaus pasaulio dalimi.
Karjeros konsultantė Loreta Bergmanienė

2024-03-29 Gėriu besidalijantys

Šventų Velykų laukimas – tai puikus laikas gerumo darbams. Mūsų progimnazijos 5d klasės mokiniai, paraginti auklėtojos Gražinos Drąsutienės, kartu su savo šeimomis dalyvavo „Juodvarnių“ MCC organizuotoje akcijoje „Skriekime į pavasarį!“. Vaikai, padedami baikerių ir tėvelių senamiesčio parke gamino inkilus ir juos kėlė į parko medžius.
Penktokai dalyvavo ir „Caritas“ organizuotoje akcijoje „Pasidalinimo krepšelis“. Iniciatyvos tikslas – ne tik dovanoti maisto stokojantiems, bet ir paskatinti dalintis, išmokti pastebėti tą, kuriam šiuo metu reikia pagalbos.
Gera daryti gera!

2024-03-27 Šventų Velykų belaukiant...

Liko keletas dienų iki pačios didžiausios ir prasmingiausios šventės – šventų Velykų. Mūsų mokyklos mokiniai su tikybos mokytoja Gražina Drąsutiene ir muzikos mokytoja Roma Skirmontiene pakvietė visus į aktų salę, kur sveikinimo žodžiais, giesmėmis, vaidinimu „Akmens sriuba“ papasakojo apie viltį, žmonių bendrystę, vienybę, dalinimosi svarbą ir gėrį.
Progimnazijos direktorė Regina Arbatauskienė pasveikino mokyklos bendruomenę su artėjančiomis šventėmis ir pasidalino mintimis apie margučių dažymą, senovėje buvusias tradicijas bei palinkėjo šeimoms bendrystės prie Velykų stalo.
Susirinkusius pasveikino ir progimnazijos kapelionas Klemensas Jaraminas. Jis papasakojo apie tikrąją šventų Velykų prasmę bei žodžio „tikėjimas“ esmę. Palinkėjo atjautos, susitelkimo, paskatino dalintis Dievo atnešta šviesa.
Tegul Prisikėlusio Kristaus meilė visus sušildo ir suvienija!

2024-03-22 Prasmingas susitikimas

Kovo 22d. 4a ir 4b klasės mokiniai (mokytojos Z. Savickienė, Z. Brazienė) lankėsi Mažeikių Henriko Nagio viešojoje bibliotekoje ir susitiko su rašytoju Mariumi Marcinkevičiumi bei dailininke ir iliustratore Lina Itagaki. Mokiniai turėjo puikią galimybę iš pirmų lūpų išgirsti, kaip kuriamos bei iliustruojamos knygos. Rašytojas pristatė dvi knygas: „Superbobutės“ ir „Mergaitė su šautuvu. Istorija apie mergaitę partizanę“. Pirmoji, labai linksma istorija, kurioje daug juokelių apie šaunias močiutes. Antroji knyga – grafinis romanas, parašytas remiantis tų laikų liudininkų ir laisvės kovotojų prisiminimais, istorine medžiaga bei buvusios partizanų ryšininkės papasakota istorija apie mergaitę, gyvenusią kurį laiką su partizanais bunkeryje.
Vėliau vaikai buvo pakviesti dalyvauti edukacijoje, kurios metu sužinojo, kaip reikėtų išgyventi ilgesnį laiką miške, kokie daiktai ten būtų naudingi. Vaikams teko ir pasivaržyti, kas greičiau išlįs ir supakuos miegmaišį, kas greičiau pastebės, kokių daiktų trūksta ant stalo.
Pabaigoje vaikai turėjo galimybę įsigyti pristatytas knygas ir gauti rašytojo bei iliustruotojos autografus.
Šis susitikimus mokinius praturtino naujomis žiniomis ir, tikimės, paskatins dažniau į rankas paimti knygą.

2024-03-26 Galilėjui 460 metų

Šiemet minime ypatingą progą, nes Galileo Galilėjui, italų fizikui ir astronomui, klasikinės fizikos pradininkui sukanka 460 metų. Galilėjus išrado termoskopą ir mikroskopą, patobulino teleskopą, atrado 4 didžiausius Jupiterio palydovus, Mėnulio kalnus, Veneros fazių kaitą. Įdomūs faktai apie Galilėjų buvo rodomi mokyklos bendruomenei per mokyklos televizorius. Dėkojame Nojui Vaišvilai (8c kl.) už paruoštą medžiagą (mokytoja J. Fridrikienė).

2024-03-26 Renginys pasaulinei Žemės dienai

Kovo 26 d. būrys gamtos mylėtojų kalnėniškių vyko į susitikimą su dokumentinio filmo apie gamtą kūrėju Mindaugu Survila ir stebėjo filmą „Sengirė“. Šio filmo premjera įvyko 2017 lapkričio mėnesį viename didžiausių ir prestižinių pasaulio tarptautinių dokumentinių filmų festivalių Amsterdame – IDFA. Dalyvavo daugybėje kitų tarptautinių festivalių, pelnė daug nacionalinių bei tarptautinių apdovanojimų, sumušė visus Lietuvos rekordus kaip daugiausia žiūrovų pritraukęs dokumentinis filmas Lietuvos istorijoje.
Mindaugas Survila papasakojo, kad filmą kūrė net ketverius metus, nes gero kadro tekdavo laukti paromis slepiantis palapinėje ar įsitaisius medyje. Kuprinę su įranga, sveriančia apie 60 kilogramų, atsinešdavo naktį ir įsikūręs nejudėdamas laukdavo gyvūnų pasirodymo.
Filmas „Sengirė“ žiūrovus nukėlė į žmogaus nepaliestą gamtos pasaulį, kurio tyloje virte verda mums nežinomas gyvūnų gyvenimas.

2024-03-22 Pasaulinė vandens diena

Pasaulinė vandens diena, kurią kasmet minime kovo 22 dieną, yra skirta pabrėžti švaraus ir geriamo vandens svarbą. 2024 metų Pasaulinės vandens dienos tema – „Vanduo taikai“.
Minint šią dieną Kalnėnų progimnazijoje, vyko įvairūs užsiėmimai.
Apie vandens reikšmę daug naudingos informacijos mokiniai galėjo sužinoti pateiktame stende progimnazijos koridoriuje.
8-tų klasių mokiniai chemijos pamokų metu (mokytoja Snieguolė Vitkevičienė) kalbėjo apie vandens svarbą gyvam organizmui, skaičiavo, kiek vandens reikia išgerti per dieną, savo žinias išbandė Kahoot protmūšyje „Vandens paslaptys“. Praktinio darbo metu tyrė vandens savybes, matavo temperatūrą. Pasitelkdami skonio pojūčius lygino įvairių rūšių vandenį: vandentiekio, gręžinio, šulinio, šaltinio, mineralinį, distiliuotą vandenį.
8a klasės mokinės Gabija Pleinytė ir Ugnė Petrulevičiūtė penktokams organizavo sveikatingumo pamokėlę „Mano draugas – vanduo“.
Veiklų metu buvo kalbama, kodėl reikalingas vanduo ir kodėl turime jį taupyti. Mokiniai aiškinosi, kuo vanduo naudingas žmogaus organizmui ir kas atsitinka, jei organizmas netenka vandens. Sužinojo, kad vandenį reikia gerti gurkšnojant, o ne visą stiklinę iš karto. Vanduo – stebuklinga medžiaga.

2024-03-15 6c Klasės edukacinė išvyka

Kovo 15 dieną penkiolika 6 c klasės mokinių dalyvavo edukacinėje išvykoje. Mokiniai vyko į Elektrėnus ir Kauną.
Neišdildomų įspūdžių mokiniai patyrę Elektrėnuose, nes apsilankyta respublikinėse Smiginio varžybose, susipažinta su Elektrėnų Ledo, pabuvota gražiame miesto parke. Nuoširdžiai dėkojame Ledo rūmų direktoriui Valdui Škadauskui ir jo sūnui Dominykui už įdomią ekskursiją arenoje. Kaune apsilankėme renovuotame zoologijos sode. Namo šeštokai grįžo laimingi ir pilni įspūdžių.

2024-03-24 Smiginio varžybos

2024 m. kovo 15 d. Elektrėnuose vyko Lietuvos mokyklų žaidynių respublikinės Smiginio varžybos.
Mūsų rajonui atstovavo mūsų progimnazijos septintokės Emilija Sidabraitė (7d kl.) ir Ieva Urbonaitė (7a kl.).
Medalių iškovoti nepavyko, bet namo grįžome įgiję dar daugiau sportinės patirties.

2024-03-22 Tekstilės darbų paroda „Pavasaris“

Kviečiu visus apsilankyti mokyklos bibliotekoje. Čia galite pasidžiaugti mokytojos metodininkės Tatjanos Damulienės paruošta 5–6 klasių moksleivių tekstilės darbelių paroda. Laukiame visų mažų ir didelių !
Bibliotekininkė Loreta Bergmanienė

2024-03-21 Rajoninis renginys „Aš myliu Lietuvą“

Kovo 21 d. Mažeikių Kalnėnų progimnazijoje vyko rajoninis renginys „Aš myliu Lietuvą“.
Sulaukėme svečių iš Viekšnių gimnazijos, Ventos, Pavasario, Senamiesčio progimnazijų.
Trečiokai puikiai atsakinėjo į viktorinos klausimus, atliko įvairias užduotis, smagiai visi sukosi liaudiškame ratelyje. Mokiniai patobulino bendrąsias kompetencijas, parodė savo kūrybiškumą, iniciatyvumą, patyrė daug teigiamų emocijų. Visi dalyviai ir svečiai buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.
Renginį organizavo ir mokinius paruošė progimnazijos specialistės I. Gailevičienė ir G. Klovienė.

2024-03-21 Dauno sindromo diena

#NenurašykOPalaikyk
Kovo 21 d. minima pasaulinė Dauno sindromo diena. Šios dienos tikslas – formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į Dauno sindromą turinčius žmones.
Šią dieną kvietėme prisidėti prie organizuojamos „Spalvotų kojinių” akcijos, juk skirtingos kojinės yra tarptautinis tolerancijos žmonėms su Dauno sindromu simbolis. Mokytojai ir mokiniai ne tik šiandien dėvėjo skirtingas poras kojinių, bet ir dalinosi mintimis apie toleranciją, pagarbą šalia esančiam.
Smagu, kad galime sukurti geresnį pasaulį

« 7 »
2311 lankytojai aplankė iš viso 3 lankytojai aplankė šiandien