Mažeikių Kalnėnų progimnazija

2022-09-01 Rugsėjo 1-osios akimirkos

Saulėtą Rugsėjo 1-osios rytą Kalnėnų progimnazijoje prasidėjo Mokslo ir žinių dienos šventė. Mokyklon sugužėjo mokiniai, jų tėveliai, seneliai, giminaičiai, mokytojai, kiti darbuotojai. Visi besišypsantys, pasipuošę, glostyti saulės ir vėjo.
Pasitikėjimo naujais mokslo metais įkvėpė progimnazijos direktorė Regina Arbatauskienė. Už praėjusių mokslo metų pasiekimus Akademiškiausios klasės apdovanojimą ji įteikė dabartinei 6b klasei (klasės vadovė Jolanta Slančiauskienė). Progimnazijos bendruomenę sveikino Mažeikių šventojo Pranciškaus Asyžiečio parapijos vikaras Antanas Mačius, Mažeikių savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Lina Rimkienė, Mažeikių sav. švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Radzienė, progimnazijos tėvų komiteto pirmininkė Daiva Vitkauskienė, progimnazijos mokinių prezidentė Saulė Bakytė.
Apie rimtą požiūrį į mokymąsi eilėmis kalbėjo 1b klasės mokiniai Arminas Cucurs ir Vakaris Kekys (mokytoja Vida Daugėnienė), šoko progimnazijos šokėjos (mokytoja Vilma Slivskienė). Po oficialiosios renginio dalies visų klasių mokiniams prasidėjo pirmoji pamoka.
Visiems linkime įdomių, taikių ir sveikų mokslo metų!

2022-09-08 Susitikimas su rašytoja I. Zarambaite

Rugsėjo 8 d. 8a klasės mokiniai su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Edita Jagminiene lankėsi Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Čia vyko rašytojos Ignės Zarambaitės ir jos skaitytojų mylimiausios knygos „Juodavandeniai“, laimėjusios 2021 „Metų knygos rinkimus“ ir Vaikų literatūros premiją, pristatymas bei kūrybinės dirbtuvės.

2022-09-08 Stovykla prie Germanto ežero

Vasarą Kalnėnų progimnazijos mokiniai dalyvavo nemokamoje vaikų vasaros „Draugų stovykloje“, organizuotoje VšĮ „Sporto ir laisvalaikio klubas“, finansuotoje LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

2022-09-15 Tarptautinė Taško diena

Rugsėjo 15 d. 6c kl. mokiniai su klasės vadove Daiva Valante minėjo Tarptautinę taško dieną, kurios tikslas – sudaryti sąlygas, padėsiančias atrasti savo talentus, stiprybes, lavinti kūrybiškumą.

2022-09-16 Nacionalinis Judumo iššūkis

Kviečiame visus dalyvauti Nacionaliniame judumo iššūkyje! Pridedame prisijungimo instrukciją.

2022-09-22 Tarptautiniame Teatrų festivalyje

Rugsėjo 22 d. 1b, 2c, 2d, 3b, 4c ir 5b kl. mokiniai su mokytojomis dalyvavo Mažeikių kultūros centre vykusiame tarptautinio teatrų festivalio „Turiu svajonę“ spektaklyje vaikams „Trys auksiniai velnio plaukai“ pagal Brolių Grimų pasaką (režisieriai Sigita ir Romas Matuliai).
Nuoširdžiai dėkojame progimnazijos Tėvų komiteto pirmininkei Daivai Vitkauskienei už suteiktą galimybę!

2022-09-22 Nacionalinis kokybės ženklelis

Švietimo mainų paramos fondas organizavo kasmetinį programos „eTwinning“ nacionaliniai apdovanojimai 2022“ renginį. Šiais metais apdovanojimams buvo teiktos 622 paraiškos, tačiau į šventę pakviesti tik 200 mokyklų vadovai, mokytojai ir kiti švietimo darbuotojai, dalyvaujantys programoje „eTwinning“, kurių veikla projekte įvertinta ypatingu apdovanojimu – Nacionaliniu kokybės ženkleliu. Telšių regione apdovanoti 5 projektai.
Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog progimnazijos anglų kalbos mokytojos Editos Piilberg ir 2–4 kl. mokinių vykdytas projektas „English with STEAM thinkers“ apdovanotas Nacionaliniu kokybės ženkleliu. Tai pirmas mokyklos ženklelis. Programos „eTwinning“ kokybės ženkleliai suteikiami mokytojams, vykdantiems profesionalius projektus programoje „eTwinning“. Ženklelis pažymi, kad projektas pasiekė tam tikrą nacionalinį ir Europos standartą.
Mokiniai ne tik pagilino anglų kalbos žinias, bet ir bendradarbiavo, ieškojo sprendimų (kaip mažinti taršą ir būti tvariam, kaip planuoti ir prasmingai išnaudoti laiką, kaip gyventi ir maitintis sveikiau), tikslingai panaudojo internetą bei išmaniuosius įrenginius. Sumanūs komandos nariai įveikė visus iššūkius, sukūrė galutinius produktus ir skelbė juos virtualioje aplinkoje.

2022-09-22 Solidarumo bėgimas

1–8 kl. mokiniai su klasių ir fizinio ugdymo mokytojais Vilma Liupšiene ir Renatu Kateiva dalyvavo visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ akcijos Solidarumo bėgime.

2022-09-23 „Be active – judėk šokio ritmu!“

Rugsėjo 23–30 d. vyksta Europos sporto savaitės projektas „Be active – judėk šokio ritmu!“. Projektą vykdo Lietuvos asociacijos „Gimnastika visiems“ ir „Būk aktyvus“. Šiais metais projekto akcija Kalnėnų progimnazijoje vyks rugsėjo 28 d. Planuojama, jog renginyje dalyvaus 380 mokinių. Projektą koordinuoja šokio mokytoja Vilma Slivskienė.

2022-09-23 Judumo savaitė

Rugsėjo 19–23 d. progimnazijoje organizuotos įvairios Europos judumo savaitei skirtos veiklos: judriosios pertraukos, jogos pamoka, sporto šventė, klasių valandėlėse diskutuota „Judėjimo – džiaugsmo šaltinio“ tema. Veiklų koordinatoriai – fizinio ugdymo mokytojai Vilma Liupšienė ir Renatas Kateiva.

2022-10-04 1–4 kl. mokinių kūrybiniai darbai

1–4 kl. mokiniai su savo mokytojomis eksponuoja įvairiomis technikomis atliktus kūrybinius darbus. Pasižvalgykite!

2022-10-04 5b kl. mokinės Viltės darbų paroda „Džiaugsmas“

5b kl. mokinė Viltė Jakovliovaitė klasės vadovės Jūratės Fridrikienės iniciatyva progimnazijos bibliotekoje eksponuoja modelino darbų parodą „Džiaugsmas“, skirtą Mokytojų dienai. Paroda veiks nuo spalio 3 d. iki spalio 31 d. Maloniai kviečiame apsilankyti!

2022-10-04 Tarptautinio dailyraščio paroda

Progimnazijos 3–4 kl. mokiniai su logopede Gražina Kloviene dalyvavo tarptautinėje dailyraščio parodoje „Gražiausi žodžiai Tau, Mokytojau“.

2022-10-05 Mokyklos gimtadienis

Spalio 5-ąją nuvilnijo Mokytojų diena. Buvo visko: šypsenų, nuostabos, gardumynų, apsikabinimų, palinkėjimų, muzikos, dainų, šokių, kvatojimo, jūra gėlių, buvusių mokinių apsilankymo, dramaturgijos, instaliacija...
Mažeikių kultūros centre vykusiame renginyje Mažeikių rajono savivaldybės mero padėkomis apdovanotos dvi Kalnėnų progimnazijos mokytojos: Dalia Senkuvienė – už ypatingus mokinių pasiekimus ir Raminta Lupeikienė – už progimnazijos vardo garsinimą.
Ačiū Jums, mieli Mokytojai, už tai, kad dovanojate save vaikams. Kaip sakė popiežius Pranciškus: „Mokytojų esmė – būti žmogiškumo mokytojais“.

2022-10-06 Dėmesys gyvūnams

6c klasės mokiniai savanoriai, minėdami Pasaulinę gyvūnų dieną, su klasės vadove Daiva Valante apsilankė Mažeikių gyvūnų globos namuose. Jaunuoliai įvertino gyvūnų gyvenimo sąlygas, išklausė darbuotojų pasakojimus.

2022-10-18 „Diena su knyga“

Progimnazijos bibliotekoje eksponuojami 1a klasės (mokytoja Dalia Stanienė) mokinių „Dienos su knyga“ kūrybiniai darbeliai – pačių mokinių kurtos knygos. Kviečiame pasižvalgyti!

2022-10-18 Pasaulinė Psichikos sveikatos diena

Spalio 10-oji – Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Šią dieną progimnazijoje įprasminome įvairiomis veiklomis: visi norintys fiksavo savo savijautą „Emometre“, mokiniai atliko kūrybines užduotis „Kaip aš šiandien jaučiuosi?“, „Jausmų puodelis“, spalvino mandalas. I aukšto fojė parengtas stendas apie psichikos sveikatos stiprinimą ir psichologinę pagalbą.
Veiklas organizavo progimnazijos Vaiko gerovės komisijos narės: psichologo asistentė Daiva Gerikienė, socialinės pedagogės Renata Samuilaitė ir Daiva Strazdauskienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Laura Varapnickienė.

2022-10-18 Susitikimas su „INTERACT“

Spalio 17 d. Kalnėnų progimnazijos aštuntų klasių mokiniai dalyvavo susitikime su buvusiais progimnazistais, „Interact“ klubo nariais. Svečiai pristatė savo veiklą, kuri iš esmės yra panaši į Rotary veiklą, kvietė tapti klubo nariais.
Dėkojame už įdomų pristatymą ir prizus!

2022-10-18 Labdaringa veikla

Kalnėnų progimnazijos bendruomenė dosniai aukojo „Jaunųjų gamtininkų“ (vadovė
biologijos mokytoja Jūratė Fridrikienė) organizuotoje iniciatyvoje „Mažeikių gyvūnų globos
draugijai 12-ojo gimtadienio dovana“. Progimnazistai su tėveliais nuvežė visas dovanas: maistą,
kraiką, paklotus, surinktus 235 eurus.
Ačiū už bendruomeniškumo ir karitatyvinės veiklos skaitinimą!

2022-10-21 Penktokų krikštynos

Spalio 21 d. 8-tų klasių mokiniai organizavo penktokų krikštynas. Jaunieji progimnazistai atliko įvairias „krikštatėvių“ užduotis, žaidimus, demonstravo ištvermę, miklumą, atidumą ir davė priesaiką.
Širdingi padėkos žodžiai 8-tų klasių mokiniams ir jų vadovėms!

2022-10-23 O kaip vokiškai?

Spalio 17–23 d. visoje Lietuvoje vyko Vokiečių kalbos dienos. Iniciatyvoje „Ö kaip vokiškai?“ dalyvavo ir Mažeikių progimnazijų aštuntokai, besimokantys vokiečių kalbos. Spalio 20 d. Kalnėnų progimnazijos aštuntokai (mokytoja Zina Gedrimienė) buvo pakviesti į Gabijos gimnazijoje minėtą Vokiečių kabos dieną. Jaunuoliai gimnazijoje apžiūrėjo edukacines aplinkas, gilino vokiečių kalbos žinias, diskutavo apie užsienio kalbos mokėjimo naudą, dalyvavo „Kahoot“ viktorinoje „Ką žinai apie Vokietiją, vokiškai kalbančias šalis ir vokiečių kalbą?“.

2022-10-23 Molekulės diena

Spalio 23-ąją chemikai, fizikai ir biologai švenčia Molekulės dieną. Ji minėta ir progimnazijoje. Chemijos mokytoja Snieguolė Vitkevičienė su Goda Grikštaite (8d kl.) ir Modestu Komisaraičiu (8d kl.) spalio 24 dieną aplankė 3c (mokytoja Dalia Tamošauskienė) ir 4a (mokytoja Dalia Senkuvienė) klases. Aštuntokai pradinukams organizavo STEAM veiklas – mokiniai, dirbdami grupėse, kūrė įvairių medžiagų molekulių modelius. Atliktos užduotys suteikė mokslinės informacijos apie medžiagų sandarą, privertė į aplinką pažvelgti kitomis akimis – juk viskas, ką liečiame ir ką matome, yra sudaryta iš molekulių.

2022-10-25 Paroda „Moliūgėlis“

Progimnazijos fojė eksponuojama mokinių (5a, 5b, 5c, 5d, 6a kl.) tekstilės darbų mini parodėlė „Moliūgėlis“ (mokytoja Tatjana Damulienė).

2022-10-24 Tarptautinė klimato kaitos diena

Kalnėnų progimnazijos „Jaunieji gamtininkai“ (vadovė biologijos mokytoja Jūratė Fridrikienė) Tarptautinę klimato kaitos dieną minėjo dalyvaudami susitikimuose su klimatologe dr. Audrone Galvonaite ir rašytoju, aplinkosaugininku Selemonu Paltanavičiumi Mažeikių viešojoje bibliotekoje. Jaunuoliai klausėsi paskaitų „Klimato ir orų įtaka žmonių sveikatai“, „Gamtos pasaulis – vertybės, apsauga, perspektyvos“, dalyvavo knygų apie gamtą pristatymuose.
Ačiū už darnaus vystymosi diegimo nuostatas jaunajai kartai!

2022-10-25 „Šiurpnakčio durys“

Kalnėnų progimnazijos mokiniai dalyvauja kūrybinėje Mokinių atstovybės iniciatyvoje „Šiurpnakčio durys“. Visos klasės papuošė kabinetų duris Helovino, Helovyno, Šiurpnakčio, Šmėklinių, Vaiduoklių šventės tema.
Mūsų mokiniai ir mokytojai labai išradingi!

2022-10-28 ERASMUS+ komanda Prancūzijoje

Kalnėnų progimnazijos ERASMUS+ komanda (15 mokinių ir 4 mokytojos) savaitę svečiavosi Prancūzijoje, projekto partnerių iš Kano miesto šeimose. Tačiau kelionė užtruko dar ilgiau, mat projektas ekologinis, todėl buvo pasirinkta mažiausiai tarši transporto priemonė – autobusas.
Kalnėniškius sužavėjo ir pats Kanas, kurio istorija siekia XI amžių, ir Louis Pasteur koledžo pastatas su erdviu vidiniu kiemu, stovintis pačiame miesto centre. Čia puikiai išnaudoti nedideli žalieji plotai, kuriuose įkurti mokinių prižiūrimi mokykliniai sodai, kuriuose įrengta vandens valymo ir drėkinimo sistema, o mažame baseinėlyje plaukioja žuvytės. Atlikę keletą bendrų veiklų, mokiniai mišriose grupėse atsakė į viktorinos klausimus.
Plėsti žaliąsias erdves – šio miesto tikslas, tad dirbdami grupėse abiejų šalių mokiniai kūrė skaitmeninius maketus Kano miesto aikštės, kuri artimiausiu metu bus pertvarkyta į žaliąją erdvę.
Kiekvieną dieną laukė vis kitos veiklos. Koledžo mokiniai pristatė savo projektą apie transporto priemonių istoriją, o vėliau visi lankėmės Mokslo muziejuje, kur akivaizdžiai pamatėme, kaip atrodė mūsų automobilių, lėktuvų ir traukinių protėviai. Kalnėniškiai pristatė skaitmeninius plakatus apie esminius sprendimus, priimtus Darbotvarkėje 2030 ir COP26, po to mišriose grupėse buvo diskutuojama, kokios problemos pačios svarbiausios ir ką reikia daryti, kad jos būtų išspręstos.
Akivaizdu, kad šio miesto šeimininkams ekologija tikrai rūpi. Lankėmės sąvartyno vietoje įsikūrusiame puikiame parke, o elektroninių prietaisų perdirbimo gamykloje įsitikinome, kiek reikia darbo jėgos ir energetinių resursų, kad sugedusių prietaisų detalės būtų perdirbtos ir taptų nauju daiktu.
Kelionės pabaigoje aplankėme daugelio svajonių miestą Paryžių. Tik liūdnoka, kad jame atsisveikinome su savo naujaisiais draugais – mokiniais ir mokytojais iš Louis Pasteur koledžo. Nekantriai laukiame pavasario, kai juos sutiksime Mažeikiuose.

2022-10-28 Pamokėlės ir praktiniai užsiėmimai pirmokams ,,Sveiki dantukai“

Mažeikių rajono savivaldybės ugdymo įstaigose, kuriose mokosi pirmokai, spalio mėnesį vykdo „Sveikų dantukų“ pamokėlių-paskaitų kursas. Šios programos tikslas – kuo anksčiau vaikams įdiegti teisingus burnos higienos įpročius, kad jie džiaugtųsi sveikais dantimis.
Vaikams pasakojama apie burnos sveikatą. Jei nevalys dantukų – juos skaudės, kaupsis apnašos ir bakterijos. Su dantų muliažu rodomas dantukų valymo kelias. Kiek kartų reikia valyti dantukus? Kiek uždėti pastos ant dantų šepetėlio? Kaip valyti visą dantukų paviršių su šepetėliu? Kada keisti dantų šepetėlį? Šie klausimai ir dar daug kitų aptarti paskaitų metu.
Įgytas teorines žinias vaikai galės įtvirtinti praktiškai gavę burnos priežiūros rinkinius: dantų šepetėlį, tarpdančių siūlą, mokiniai, klijuodami lipdukus, pildo „Sveikos šypsenos pažado“ kalendorių. Mokamojoje knygelėje „Burnos higiena“ prisimins bendrąsias burnos taisykles. Visas šias priemones, pagal Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemones vaikų burnos sveikatos gerinimo projektą, visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos prižiūrą mokyklose asmeniškai įteiks kiekvienam pirmokui – KAD DANTUKAI BŪTŲ SVEIKI IR GRAŽŪS!!!

2022-11-10 LIMK konferencija

2022 metų lapkričio 9–10 dienomis įvyko kasmetinė Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo konferencija. Šių metų tema „Vertinimas“. Konferencijoje dalyvavo ir Kalnėnų progimnazijos komanda – vadovė Regina Arbatauskienė, mokytojai Jūratė Lupeikienė ir Klemensas Jaraminas, pavaduotoja ugdymui Jolanta Budrienė. Dėkingi organizatoriams: Vilniaus Jono Ivaškevičiaus jaunimo mokyklai ir Utenos švietimo centrui, kurie suteikė galimybę apsilankyti Vilniaus miesto mokyklose, MO muziejuje, NŠA. Konferencijos metu buvo išrinkta nauja LIMK taryba. Linkime sėkmės darbe!

2022-11-11 Skirtingų batų arba kojinių diena

Lapkričio 11-ąją Mokinių atstovybė progimnazijoje pasėjo Skirtingų batų arba kojinių virusą!
Visiems valio už iniciatyvą ir drąsą!

2022-11-14 Pasaulinė diabeto diena

1c klasės mokiniai šiandien pamokas pradėjo nuo Pasaulinės diabeto dienos paminėjimo. Lėjos mama papasakojo, kad ši diena minima per kanadiečio Frederiko Bantingo gimtadienį – lapkričio 14 dieną. Jis atrado būdą insulinui gaminti. 1923 m. jam už tai suteikta Nobelio premija. Insulino dėka, mūsų klasės mokinė Lėja gali gyventi ir lankyti mokyklą.

« 4 »
6348 lankytojai aplankė iš viso 5 lankytojai aplankė šiandien