STEAM praktinės–tiriamosios veiklos 5–8 klasėse 2021 m.

Balandžio 26 d. ir gegužės 03 d. 8a klasės mokiniai analizavo informaciją apie cukrų ir jo poveikį sveikatai. Iškėlė problemą: cukrus išbalansuoja cukraus ir insulino lygį kraujyje ir skatina organizmą kaupti riebalus, todėl būtent cukrus skatina nutukimą ir gali tapti antrojo tipo cukrinio diabeto bei kitų negalavimų priežastimi. Atliko STEAM tiriamąją veiklą „Cukraus kiekis mūsų šeimos vartojamuose maisto produktuose“. Tyrimo tikslas: išsiaiškinti, ar mūsų šeimos maisto produktuose daug cukraus. Rasti, kokiais tos pačios grupės maisto produktais, turinčiais mažesnį cukraus kiekį, juos pakeisti.Tyrinėjo namuose esančių maisto produktų etiketes ir jas analizavo, ieškojo problemos (kuo pakeisti daug cukraus turinčius maisto produktus) sprendimų. Darė išvadas, norėdami paneigti arba patvirtinti hipotezę: mano šeima vartoja per daug cukraus turinčių maisto produktų. Įsivertino, reflektavo savo tiriamąją veiklą.Mokytoja Aušra Gricienė