2020 19 spalio
Projektai

Rugsėjo, spalio mėn. Kalnėnų progimnazijoje projekte „Valgyk protingai“ startavo šeštų, septintų klasių mokiniai.

Septintose klasėse vyko pamokų ciklas „Sveikatai palankūs pietų patiekalai“, kurių tikslas sudaryti mokiniams prielaidas išsiugdyti nuostatą, kad tinkamai pagamintas ir laiku vartojamas maistas – sveikatos pagrindas. Šių pamokų metu mokiniams ugdomi gamybos ir skonio įgūdžiai ruošiant, pateikiant ir degustuojant įvairius pietų patiekalus. Mokiniai rinko, analizavo sistemino informaciją apie racionalią ir sveiką mitybą, paauglio mitybos racioną, informaciją apie žuvies, mėsos, paukštienos naudą žmogaus organizmui, kokios maisto produkto savybės lemia jo vertę žmogaus mitybai. Mokėsi pasirinkti maisto produktų kiekį pagal rekomenduojamas proporcijas, sudarinėjo savo savaitės valgiaraštį. Aiškinosi ir mokėsi pagaminti tausojančiu būdu įvairius pietų patiekalus, kad juose išliktų kuo daugiau vertingų maisto medžiagų ir patiekalas būtų palankus sveikatai. Gamino sriubas, pagrindinius patiekalus, užkandžius, garnyrus. Teisingai serviravo stalą pietums. Degustavo savo pagamintus patiekalus, aptarė jų skonines savybes.

Visas tavo maistas turi būti tavo vaistas! (Hipokratas)