Mažeikių Kalnėnų progimnazija


2019–2020 m.m.

2019-11-15 Pasaulinė tolerancijos diena

Lapkričio 15 dieną Kalnėnų progimnazijos bendruomenė minėjo Tarptautinę tolerancijos dieną. Šių metų tolerancijos simbolis – ŠVYTURYS, kuris reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto. Taip ir žodis tolerancija, jo supratimas padeda žmonėms gyventi taikiai, skatina pakantumą, gebėjimą išlaikyti pagarbą nepaisant įvairių skirtumų ir kliūčių.

          Šią dieną, nuo pat ryto,  mokiniai, jų tėveliai, mokytojai ir kiti bendruomenės nariai kūrė simbolinį progimnazijos Tolerancijos švyturį, parašydami savo samprotavimus apie toleranciją. Švyturio piešinį sukūrė 7a klas4s mokinys Kevinas Kazbaravičius. Kiekvienam bendruomenės nariui buvo įteiktas simbolinis švyturio ženkliukas.

          Taip pat visą savaitę per  etikos pamokas 5-8 klasių mokiniai kūrė Tolerancijos švyturio projektinius darbus, prisiminė tolerancijos svarbą, nagrinėjo tolerantiško ir netolerantiško elgesio pavyzdžius visuomenėje. Mokinių projektiniai darbai eksponuojami III aukšte.

          5a ir 6a klasių  mokiniai  sukūrė Tolerancijos švyturio paveikslą (vadovės E.Jagminienė ir I.Durčaitė).

          Klasių valandėlių metu mokiniai kalbėjo apie toleranciją ir jos svarbą, atliko individualius kūrybinius darbus.

          Tolerancijos dienos organizatoriai: Vaiko gerovės komisija, etikos mokytoja K. Jurienė, progimnazijos etikos būrelio ir mokinių atstovybės nariai.

         Dėkojame visiems už aktyvų dalyvavimą.

 



Comments are closed.