Mažeikių Kalnėnų progimnazija

2019-2020 m.m.

2019-10-04 Mokytojų diena

Spalio 3 d. Kalnėnų progimnazijoje  tradiciškai buvo paminėta Mokytojų diena. Tą rytą, vos tik peržengę mokyklos slenkstį, mokytojai buvo pasitikti  neįprastomis gėlėmis, pagamintomis Etnokultūros būrelio mokinių ir plunksnomis, kurias kūrė mokinių atstovybės nariai. Klasių auklėtojos rado klasėje staigmeną, nuoširdžius palinkėjimus ir gėlių puokštes.
Koncerto  metu skambėjo muzika ir specialiai jiems, mylimiems mokytojams, skirtos dainos. Šokis apjungė visus –  ir mokytojus, ir mokinius. Renginio metu  apdovanoti mokytojai už 2018-2019 m.m. mokinių pasiekimus. Aštuntotai dėkojo mokytojams ir vaišino rudeniškomis vaišėmis.
Mokytojų  diena –  tai diena , leidžianti pajusti savo darbo prasmę, pažvelgti į rytojų, pamąstyti apie tai, kokie bus mokiniai ryt ar po daugelio metų. Be mokytojų kilnaus darbo pasaulis būtų  ne toks gražus, turtingas ir padorus. Mokytojai – mylintys, rūpestingi, išmintingi bei kantrūs – buvo, yra ir visuomet bus reikalingi.

2019-10-04 Netradicinė pamoka

Spalio mėnesio pirmoji gamta ir žmogus pamoka 6d klasei vyko netradicinėje edukacinėje aplinkoje – lankėmės Gabijos gimnazijos „Žaliojoje zonoje“. Joje įkurdinta per 80 augalų rūšių, įvairių vabzdžių. Turėjome galimybę iš arti stebėti eukaliptines bei vietnamines gyvalazdes, pasidžiaugti juodąja vikrialazde, pasiklausyti Madagaskaro tarakonų šnypštimo, pamaitinti barzdotąją agamą, pasidžiaugti drugeliu – Azijos buriuotoju.
Iš biologijos mokytojos V. Dambrauskaitės pasakojimo sužinojome naujų faktų ir įdomybių apie nariuotakojus, roplius, jų įpročius, maitinimosi ypatybes, gynybos būdus ir pan. Patirtinis mokymasis mokiniams buvo įdomus, sukėlė daug teigiamų emocijų, nes mokymasis vyko neįprastoje aplinkoje.

 

Mokytoja Snieguolė Vitkevičienė

2019-10-03 Konstitucijos egzaminas

Konstitucijos egzaminą organizuoja LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėju – Lietuvos Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda. Egzaminas vyko spalio 3 dieną. 23 mūsų mokyklos mokiniai taip pat išbandė savo jėgas.

Į II turą pateko du mūsų mokyklos mokiniai – Matas Baranauskas (7d klasė) ir  Dovydas Bružas (8c klasė).

Sveikiname ir linkime sėkmės II ture!

2019-10-03 Garsiname mokyklą

Spalio 3 dieną Mažeikių kultūros  centre iškilmingame minėjime, skirtame Tarptautinei Mokytojų dienai, apdovanota Kalnėnų progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Olga Pileckienė už tarptautinių projektų vykdymą ir mokyklos bei rajono garsinimą Europoje.

2019-10-03 Solidarumo bėgimas 2019

Spalio 3 dieną Kalnėnų progimnazijos bendruomenė prisijungė prie Solidarumo bėgimo 2019 ir rinko paramą tiems, kam jos labiausiai reikia. Jau šeštąjį rudenį iš eilės moksleiviai bėga tam, kad pasaulį padarytų geresne vieta gyventi, sutelktų jėgas reikalingiems darbams – pagelbėtų vaikų dienos centrams, taip pat bendraamžiams su negalia nuniokotose Ukrainos teritorijose.    Bėgimo tikslas – būti dėmesingus ir rūpestingus kitiems žmonėms, rinktis sveiką gyvenimo būdą.

2019-10-02 Mažieji svečiai mokykloje

Spalio 2 dieną į mokyklos kiemelį sugužėjo l/d ,,Gintarėlis’’ ir ,,Berželis’’ priešmokyklinių grupių vaikučiai ir jų auklėtojos. Ateinančius vaikus pasitiko ir už rankučių atsivedė ketvirtų klasių mokiniai. Atėjusius svečius pasveikino pavaduotojos ugdymui Violeta Langienė, Inga Steponavičienė. Skambant nuotaikingai muzikai mažieji svečiai ir ketvirtokai pasimankštino, lenktyniavo linksmose sportinėse estafetėse.
Mokytojos Zita Savickienė, Dalia Tamošauskienė ir Birutė Savickienė džiaugėsi švente, būsimųjų pirmokų vikrumu ir gera nuotaika. Visi mažieji išsinešė po maišą obuolių, o ketvirtokai juos palydėjo, tarsi nenorėdami išsiskirti...

2019-10-02 Pasaulinė gyvūnų diena

Konferencija, skirta pasaulinei gyvūnų dienai

Spalio 2 dieną mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo Mažeikių Gabijos gimnazijos konferencijoje, skirtoje pasaulinei gyvūnų dienai. Konferencija vyko netradicinėje žaliojoje erdvėje. Vaikus supažindino su auginamais gyvūnais: vietnamine gyvalazde, juodąja vikrialazde, eukaliptine gyvalazde, stambiąja gyvašake, Madagaskaro šnypščiančiais tarakonais, drugeliais – Azijos sklandūnais ir ropliu – barzdotąja agama.
Nuotaikingai ir linksmai vyko roplio vardo rinkimai, iš visų pasiūlytų buvo Išrinktas Migelio vardas. Konferencija vaikams paliko didelį įspūdį. Mokykla gavo dovanų eukaliptinę gyvalazdę ir juodąją gyvalazdę.
Dėkojame Gabijos gimnazijos mokytojoms V.Dambrauskaitei, P.Bugnevičienei ir jų mokiniams.

2019-10-01 Projekto „Tavo žvilgsnis“ laureatė

2019 m. Vertimų ir iliustracijų projekto „Tavo žvilgsnis“ laureatė 8b klasės mokinė Adrija Kiazimovaitė spalio 10-13 dienomis kviečiama keliauti po Lenkiją. Kelionės metu aplankys Gdanską, Antrojo pasaulinio karo muziejų, Marienburgo pilį, šv. Lipkos vienuolyną, vilko guolį ir kitas įžymias vietas.
Dailės mokytoja Raminta Lupeikienė džiaugiasi, jog jau trečius metus iš eilės mūsų mokyklos mokiniai atrenkami ir pakviečiami vykti į kelių dienų kelionę vis kitoje Europos šalyje.
Laureatų darbus galime pažiūrėti elektroniniame almanache, adresu http://www.vkif.lt/, ir greitai jais galėsime pasidžiaugti parodoje, kuri bus rengiama mūsų mokykloje.

2019-10-01 6 b klasės valandėlė

Spalio 1 dieną  Kalnėnų progimnazijos šeštokai su auklėtoja Snieguole Vitkevičiene klasės valandėlę organizavo netradicinėje aplinkoje – aplankė tarptautinę edukacinę parodą ,,Leiskite man būti savimi... Annos Frank gyvenimo istorija“  Gabijos gimnazijoje. Paroda sudaryta iš dviejų dalių – pirmoji dalis skirta Annos Frank gyvenimui, antroji – susieja Annos Frank istoriją su šiandiena ir skirta patyčių ir diskriminacijos prevencijai. Parodą mokiniams pristatė gimnazistės, buvusios mūsų mokyklos mokinės  Austėja Sungailaitė ir Kamilė Skarulytė.

2019-09-27 Pamokėlė „Valgome daržoves"

Rugsėjo 23–27 dienomis  visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Džiuginta Valnickienė vedė septintokams skirtas  pamokėles „Valgome daržoves“. Svarbu siekti, kad mokiniai būtų stiprios sveikatos ir gyventų kokybišką gyvenimą. Kalbėjome,  kaip netinkama sveikatai mityba didina įvairių ligų vystymąsi. Mokiniams buvo priminta, kad naudingų vitaminų, mineralų, mikroelementų ir ląstelienos šaltinis yra daržovėse.

2019-09-25 Knygos - žinios ir išmintis

Nuoširdžiai dėkojame Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai už knygas, jos geriausia dovana, nes tai žinios ir išmintis.

2019-09-23 Lietuvos Respublikos Prezidentūroje

Rugsėjo 23 dieną du Kalnėnų progimnazijos mokiniai, Ignas Jagminas (5 a) ir Liucija Agnietė Nagytė (8 c), lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentūroje. Mokiniai susitiko su Prezidento Gitano Nausėdos patarėju, domėjosi šalies valdymu. Taip pat lankėsi Makaliaus-Rimvydo Širvinsko kelionių agentūroje bei pakalbino  LNK žurnalistę Rūtą Mikelkevičiūtę.

Kupini nepakartojamų įspūdžių savo patyrimu mokiniai  pasidalino su mokyklos bendruomene.
Dėkojame „Jaunųjų žurnalistų” sielai Virginijai Steponavičienai už atvertas galimybes.

2019-09-23 Kaip taisyklingai valyti dantukus?

   2019 metų rugsėjo 23 dieną pirmokams  ir antrokams vyko edukacinės pamokėlės apie burnos higieną. Mokėmės, kaip tinkamai valyti dantukus, prižiūrėti burnos ertmę, kaip tinkamai pasirinkti burnos priežiūros priemones. Su antrokais žiūrėjome mokomąjį filmuką „Kaip taisyklingai prižiūrėti dantukus? Ką pasakė Kakė Makė“.  Aptarėme pagrindines dantų gedimo priežastis  ir įtvirtinome žinias apie naudingą ir žalingą maistą dantukams.

  Sveikatos priežiūros specialistė

2019-09-23 Literatūrinis protų mūšis

Šiandien, rugsėjo 23 dieną, Kalnėnų progimnazijos 6a klasės mokiniai dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojamame literatūriniame protų mūšyje. Laimėtos I ir III vietos. Skaitydami mes keičiame pasaulį.

2019-09-17 Skautų organizacijos veiklos pristatymas

Rugsėjo 17 dieną mokykloje lankėsi skautų organizacijos narės: Jūratė Šemetaitė, Rugilė Šimkutė, Mantilė Mažeikaitė. Skautės, naudodamos „Kahoot“ internetinę programą, linksmai pristatė organizaciją ir jos veiklą. Tikimės, kad skautų šūkis – „Dievui, Tėvynei, artimui“, o pošūkis – „Budėk!“– sudomins Kalnėnų progimnazijos mokinius ir paskatins įsijungti į šią organizaciją.

2019-09-13 „Lietuvos Maksimalistai 2019“

Rokas Slančiauskas – konkurso „Lietuvos Maksimalistai 2019“ stipendijos laimėtojas

 

    Rugsėjo 13 dieną Mažeikių Kalnėnų progimnazijos 8b klasės mokinys Rokas Slančiauskas dalyvavo konkurso ,,Lietuvos Maksimalistai 2019“ apdovanojimų ceremonijoje. Jam įteiktas diplomas ir skirta skatinamoji stipendija už pažangumą visose srityse. 

    Šiais mokslo metais Maksimalistų stipendiją gaus 96 mokiniai iš visos Lietuvos už nuopelnus sporto, kūrybos ir meno, muzikos, mokslo, ekologiškumo, inovacijų, visuomeniškumo ir pažangumo srityse. Pažangumo stipendiją gali gauti mokiniai, kurių visų mokomųjų dalykų pusmečių balai nepertraukiamai 3 (trejus) metus iš eilės buvo įvertinti ne mažesniais kaip 10 balų įvertinimais. Pažangumo srityje 1–4 klasių mokiniai nevertinami. 
  Vertinimo komisijoje dirbo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Antanas Mikalauskas, Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė, Lietuvos sporto federacijų sąjungos prezidentas Rimantas Kveselaitis, VGTU strateginės partnerystės prodekanė ir MOSTA centro politikos analitikė Milena Medineckienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gabių ir talentingų vaikų ugdymo skyriaus metodininkė Justina Aglinskaitė ir prekybos tinklo „Maxima“ atstovai.

Sveikiname nugalėtoją!

2019-09-11 Telšių vyskupo apsilankymas

Rugsėjo 11 diena tapo ypatinga diena Kalnėnų progimnazijos bendruomenei. Progimnazijoje apsilankė Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, lydimas vyskupijos kanclerio Haroldo Šneideraičio ir Mažeikių Šv.Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonų Gintaro Lengvino ir mokyklos kapeliono vikaro Klemenso Jaramino. Atvykusį vyskupą pasitiko progimnazijos direktorė Regina Arbatauskienė, mokytojai, mokiniai ir tėveliai. Vyskupas pasveikino gausiai susirinkusią bendruomenę ir pašventino Kalnėnų progimnaziją. Susitikimo pradžioje salėje visus susirinkusius sujungė giesmė „Jėzus Kristus mano viltis”, kuri nuramino ir nuteikė maloniam susitikimui.

Vyskupas mokyklos bendruomenei pasakojo apie tikėjimo ir proto įtaką žmogaus gyvenimui. Kalba buvo skirta visiems, kurie tiki Dievo galia. Pamokslo pabaigoje mokyklos prezidentės Austėjos Kuprytės rankose buvo dėžutė su klausimais, į kuriuos vyskupas mielai atsakė.

Padėkos žodžius tarė Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė, į susirinkusiuosius kreipėsi ir mokyklos kapelionas vikaras Klemensas Jaraminas:„ Kalnėnų progimnazija verčia naują savo istorijos puslapį. Visi kartu piešiame naują mokyklos simbolinę paukštę, kuriai, mūsų džiaugsmui, sparnus suteikė susitikimas su vyskupu. O širdyje vis nešiojame svajonę atidaryti katalikišką klasę“.

Kalnėnų progimnazijos direktorė Regina Arbatauskienė padėkojo vyskupui už apsilankymą, palinkėjo tvirtybės ir išminties tarnaujant žmonėms ir aukojant save jų dvasiai stiprinti. Anot vyskupo Kęstučio Kėvalo, auginti ir nuolat atnaujinti tikėjimą yra iššūkis kiekvienam iš mūsų. Todėl Dievas kviečia mus į bendrystę ir kviečia ne tik mokytis, bet visų pirma išmokti dalintis tomis dovanomis, kuriomis Jis mus apdovanoja.

2019-09-10 Mažeikių Rotary klubo dovana

Tikroji žmogaus galia gerume. Jame slypi kilnumas ir grožis.
Ypatinga dovana pasiekė Kalnėnų progimnaziją. Mažeikių Rotary klubas 2 b klasės mokinukus pradžiugino terapiniais kamuoliais. Sėdėdami ant jų mokiniai gerins laikyseną, stiprins visus kūno raumenis. Kasdien spalvingi kamuoliai padės vaikams gerinti sveikatą ir suteiks gerų emocijų visai dienai.
Nuoširdžiai ačiū Mažeikių Rotary klubui už bendravimą ir bendradarbiavimą.

2019-09-02 Mokslo ir žinių dienos šventė

Ruduo turtingiausias iš visų metų laikų, jo kišenės prikimštos aukso. Šį spalvingą auksinį rudenį Kalnėnų mokyklos bendruomenė atvėrė progimnazijos duris. Tad tegul ši gražiausia rudens šventė įkvėps naujiems siekiams ir kūrybai.

2019-08-30 Saulės fotoelektrinė

Mažeikių Kalnėnų progimnazija 2019 m. baigė įgyvendinti projektą, subsidijuojamą Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) pagal finansavimo priemonę „Atsinaujinančių energijos šaltinių (saulės, vėjo, geoterminės energijos ar kt., išskyrus biokuro) panaudojimas visuomeninės ir gyvenamosios (įvairių socialinių grupių asmenims) paskirties pastatuose‘‘ ir įsirengė 50 kW saulės energijos elektrinę. Projektas buvo finansuojamas Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis. Mažeikių rajono savivaldybė finansavo saulės fotoelektrinės projekto rengimą. Skelbtą konkursą saulės elektrinės montavimo darbams atlikti laimėjo UAB „Terma“ iš Kauno, kuri tuoj pat pradėjo elektrinės montavimo darbus. Ji buvo sumontuota dar birželio mėnesį, bet, kol vyko derinimo darbai, ir rugsėjis atėjo. Ir pagaliau – pagamintos elektros energijos apskaitos skaitiklis pradėjo suktis! Elektros energija naudojama saviems poreikiams. Bendra elektrinės galia 50 kW. Ant mokyklos stogo sumontuoti saulės šviesos moduliai, kurie surenka saulės šviesos energiją ir paverčia ją buityje naudojama elektros energija.
Finansuojamo projekto tikslas – tausoti aplinką, mažinti išmetamų dujų kiekį, prisidėti prie atsinaujinančių energijos išteklių vartojimo skatinimo bei pačios aplinkos taršos mažinimo ir sutaupyti nemenką dalį lėšų.
Mažeikių Kalnėnų progimnazija – Gamtosauginė mokykla. Gamtosauginės mokyklos pasižymi visa apimančiu dalyvavimu aplinkosauginėje veikloje, įtraukiant tiek mokinius ir mokytojus, bei vietos bendruomenę.

« 3 »

21144 lankytojai aplankė iš viso 10 lankytojai aplankė šiandien