Mažeikių Kalnėnų progimnazija

2018-2019 m.m.

2018-10-30 „Lyderių laikas 3"

Šių metų spalio 30 d. Mažeikių Kalnėnų pagrindinėje mokykloje vyko projekto „Lyderių laikas 3” nacionalinio švietimo projekto – mokymai pedagogams „MOKYTOJŲ PATIRTINIS MOKYMASIS MOKINIŲ MOKYMOSI KOMPETENCIJŲ (MMK) UGDYMUI(SI)”. Renginio tikslas – mokyklos vadovų ir mokytojų gebėjimo diskutuoti apie mokymą(si) ir sėkmės kriterijus ugdymas, mokymo(si), paremto patyrimu,  formavimas.

Atliekant praktines užduotis grupėse, aptarti mokyklos vadovų veiksmai, lemiantys mokytojų patirtinį mokymąsi taikant kolegialų bendradarbiavimą, svarstyta mokyklose organizuojamo mokytojų patirtinio mokymosi formų įvairovė ugdant mokinių mokymosi mokytis kompetenciją bei tirtas draugiškos organizacijos kultūros puoselėjimas. Dalijantis gerąja patirtimi buvo akcentuojama, kad mokytojas yra vedlys, padėjėjas kuris padeda vaikui pačiam atrasti reikalingas žinias, kuriam svarbi empatija, kūrybiškumas, kritinis mąstymas bei gebėjimas spręsti problemas. Taikant patirtinį mokymą vaikas išmoksta ne tik mokomų dalykų, bet įgyja svarbiausias kompetencijas: dirbti bendradarbiaujant, kūrybiškai spręsti problemas, pasitikėti savimi.

Mokyklos direktorė R. Arbatauskienė kalbėjo apie tai, kad mokiniai turėtų suvokti, kad jie mokosi nuolat siedami jau turimas žinias su naujomis, suprasti žinių ir gebėjimų vertę, numatyti praktines jų taikymo galimybes, pažinti save kaip besimokančiuosius, suvokti individualius poreikius, išsikelti mokymosi tikslus, veiklą planuoti taip, kad šiuos tikslus pasiektų, išmanyti įvairias mokymosi strategijas, padedančias siekti mokymosi tikslų, apmąstyti savo mokymąsi.

 

2018-10-22-10-26 Penktokų krikštynos

    Paskutinę spalio savaitę mokykloje vyko labai laukiama šventė – penktokų Krikštynos, simbolizuojančios buvusių pradinukų įšventinimą į  pagrindinės mokyklos mokinius. Jas, žinoma, rengė aštuntokai – vyriausieji mokyklos mokiniai.

Kiekvieną dieną 5-ų klasių atstovai gavo netradicines užduotis, kurias turėjo atlikti visa klasė: surasti pačią gražiausią vietą mokykloje ar jos teritorijoje ir kuo įdomiau nusifotografuoti, sužinoti  ir užrašyti 3 vardus žmonių, kurie rūpinasi, kad mokykloje būtų švaru ir daug kitų užduočių.

  Labiausiai penktokams patiko ieškoti mokykloje pasislėpusių  veikėjų – princesių, klouno, vienuolių.

    Išlaikę visus skirtus išbandymus ir atlikę  užduotis,  penktokai tapo pilnaverčiais vyresniųjų klasių mokiniais.

 

2018-10-23 Mokyklos mokinių prezidento rinkimai

Mūsų mokyklos prezidente tapo 7d klasės mokinė Austėja Kuprytė

2018-10-09 „Mano augintinis – mano draugas“

  Spalio 9 dieną įvyko tradicinė konferencija „Mano augintinis – mano draugas“. Iš Jaunųjų gamtininkų atliktos apklausos  paaiškėjo, kad 175 mūsų mokyklos  moksleiviai augina katinus arba kates. Populiariausias katino vardas – Pūkis, o dažniausios veislės yra  Rusų mėlynoji ir Škotų nulėpausis.Brigita ir Gabija  pristatė pranešimą, kaip maitinti katinus. Austėja priminė gyvūnų laisves. Konferencijoje dalyvavo ne tik augintinių šeimininkai, bet ir puikiosios katės ir katinai. Juos klausinėjo mažosios žurnalistės.

2018-10-02 Solidarumo bėgimas

Spalio 2 d. Mažeikių Kalnėnų pagrindinėje mokykloje vyko 5-asis Solidarumo bėgimas. Jame dalyvavo priešmokyklinės grupės vaikai  ir 1-4 kl.mokiniai, jų mokytojai, klasių vadovai, tėvai. Bėgimo organizavimo tikslas: prisidėti finansine parama prie Lietuvos dienos centrus lankančių vaikų gerovės užtikrinimo bei žaidimų aikštelių Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose įrengimo. Šio bėgimo organizatoriai VO „Gelbėkit vaikus“. Ačiū visiems dalyvavusiems.

 

2018-09-21 Judrumo savaitė

Rugsėjo 17 – 21 dienomis mokykloje vyko Judumo savaitė. Klasės valandėlių metu  buvo kalbama tema „Augu sveikas“, diskutuojama apie judėjimo svarbą, sveiką gyvenseną. Visą savaitę raginome mokinius ir mokytojus į mokyklą vykti pėsčiomis, dviračiais, paspirtukais. Kasdien  po 3 pamokų, skambant muzikai, mokyklos vidiniame kiemelyje vyko nuotaikinga mankšta, kurioje dalyvavo  visų klasių mokiniai. Rugsėjo 19 dieną po pamokų vykdėme veiklas ,, Judėk kitaip“. Mokyklos stadione vyko estafetės su riedučiais, dviračiais, paspirtukais. Į Judumo savaitės veiklas įsijungė ne tik visi mokyklos mokiniai, bet ir mokytojai bei administracijos darbuotojai. Judumo savaitę užbaigėme Olimpine diena.

Kūno kultūros mokytojos Vilma ir Birutė

2018-09-03 Mokslo ir žinių diena

...ir vėl rugsėjis...
... ir vėl metas apversti smėlio laikrodį, skaičiuosiantį naujus mokslo metus...
Tegul jie bus prasmingi, kūrybiški, kupini išminties, atradimų džiaugsmo bei pagarbos vieni kitiems. Kantrybės, gero užsispyrimo ir energijos. Visiems mums: mokytojams, mokiniams ir jų tėveliams.

« 2 »

25642 lankytojai aplankė iš viso 8 lankytojai aplankė šiandien